Hoe weet ik of iemand mij heeft geblokkeerd op sociale media

Man sms

Getty Images



Vraagt ​​u zich af of u bent geblokkeerd op sociale media? Hier zijn de tekenen

Ed Virgin 2 februari 2021 Delen Tweet Omdraaien 0 aandelen

Een blok op sociale media kan aanvoelen als een klap in het gezicht, en soms is dat precies hoe het moet voelen. Andere keren kan het gewoon een standaardbeweging zijn na het uiteenvallen. Misschien vindt iemand het niet leuk om je tegengestelde politieke opvattingen over zijn of haar berichten te lezen. Of misschien hebben ze gewoon besloten om hun vriendenlijst op te schonen en heb je de cut niet gehaald omdat je al jaren geen interactie meer hebt gehad.

VERWANT: Hoe weet ik of iemand mijn nummer heeft geblokkeerd?





Als je vermoedt dat iemand je op sociale media heeft verbannen, wat de reden ook mag zijn, is er niet altijd een directe manier om je vermoedens te bevestigen. Voordat je jezelf in een razernij opwerpt, wil je er zeker van zijn dat je in feite geblokkeerd bent (en zelfs dan is het misschien niet bepaald razernij waardig). Een mogelijke verklaring kan zijn dat de gebruiker zijn account heeft uitgeschakeld of verwijderd van dat sociale mediaplatform. Om erachter te komen wat de deal is, zet je je Sherlock Holmes-hoed op en begin je te onderzoeken of je daadwerkelijk het slachtoffer bent van een blokkering van sociale media.



We zullen u door deskundig advies leiden over de eenvoudige manieren waarop u kunt zien of u bent geblokkeerd op de meeste sociale mediaplatforms, en vervolgens ingaan op specifieke stappen voor elk van de belangrijkste applicaties.

Houd er rekening mee dat geblokkeerd worden niet hetzelfde is als gedempt, gesnoozed of niet meer gevolgd worden door iemand. Als je wordt geblokkeerd, heb je geen toegang meer tot zijn of haar profielen, of enige manier om via de applicatie contact met die persoon op te nemen - inclusief posts, berichten, vriendenlijsten of oproepen.




Veelgebruikte manieren om te zien of u geblokkeerd bent


Sharon van Donkelaar, CMO bij Expandi.io , een SaaS voor LinkedIn-marketing gevestigd in Nederland, bood de volgende veelgebruikte benaderingen om te bepalen of u bent geblokkeerd:

  • U kunt de persoon niet vinden in een profielzoekopdracht: Als je hebt gemerkt dat iemands activiteit uit je feed is verwijderd, zoek dan naar zijn profiel. Als u ze niet kunt vinden via een zoekopdracht, is er waarschijnlijk een van de volgende twee scenario's: ze hebben u geblokkeerd of ze hebben hun account gedeactiveerd.
  • U kunt geen directe berichten meer verzenden: U kunt geen directe berichten sturen naar iemand die u heeft geblokkeerd, inclusief proberen te communiceren vanuit een eerder gesprek op de app. Het wordt uitgegrijsd of vervangen door een bericht dat aangeeft dat het profiel niet meer in gebruik is of is gewijzigd, zegt van Donkelaar. In dit geval kunt u er 100% zeker van zijn dat ze u hebben geblokkeerd.

Applicatiespecifieke stappen om te zien of u geblokkeerd bent


Instagram

Er zijn vier manieren waarop je kunt zien of iemand je op Instagram heeft geblokkeerd, volgens Hasnain Khokhawala, een social media-expert bij Technographx .

  • Zoek naar de persoon: Klik vanaf uw hoofdpagina op het vergrootglas in de navigatie onderaan. Zoek met de gebruikersnaam of accountnaam. Als u het niet kunt vinden, wordt u geblokkeerd of wordt hun account gedeactiveerd.
  • Bekijk profiel: Als u het profiel van de gebruiker kunt vinden via de pagina van iemand anders, klikt u op zijn profiel. Eenmaal op hun pagina kun je geen berichten zien, alleen het aantal berichten van de persoon en zijn volgers. Als je de persoon opnieuw probeert te volgen, maar dit niet lukt, laat Instagram je weten dat je bent geblokkeerd.
  • Stuur een direct bericht: Klik op je hoofdpagina op het papieren vliegtuigje in de rechterbovenhoek. Probeer een direct bericht naar een persoon te sturen. Als u een foutmelding krijgt, bent u geblokkeerd of is hun account niet meer actief.

Facebook

Als je bent geblokkeerd door iemand op Facebook, kun je ze niet vinden in een zoekopdracht, ze niet taggen of uitnodigen voor een groep, of ze een bericht sturen, zegt Khokhawala. Er zijn een paar manieren om iemand op Facebook te zoeken:



  1. Klik vanuit je homefeed terwijl je in de app bent op het vergrootglas in de rechterbovenhoek en zoek naar de persoon. Als je de persoon in het gedeelte Mensen kunt zien, maar hij staat niet meer in de lijst van je vrienden, dan ben je waarschijnlijk gewoon niet meer gevolgd. Als je de persoon helemaal niet kunt vinden, ben je geblokkeerd of heeft hij zijn account verwijderd.
  2. Als je een gemeenschappelijke vriend hebt met de persoon waarvan je vermoedt dat hij je heeft geblokkeerd, ga dan naar de Facebook-pagina van die vriend. Klik vervolgens in de vriendenlijst op Alle vrienden weergeven. Van daaruit kun je naar de persoon zoeken en als er geen resultaten verschijnen, kun je het gevreesde blok verder bevestigen. Voordat je gek wordt en de persoon op andere sociale media gaat stalken, kun je altijd de wederzijdse vriend vragen of de vermeende blocker nog steeds Facebook gebruikt. U wilt er niet van uitgaan dat u bent geblokkeerd - het kan zijn dat de gebruiker zijn account heeft verwijderd.

Facebook messenger

Als je geblokkeerd bent op Facebook, word je ook geblokkeerd op Facebook Messenger. Je kunt zien of het blok alleen van Messenger of van heel Facebook is door de onderstaande stappen te volgen en vervolgens de bovenstaande stappen te herhalen.

  1. Open de Facebook Messenger-app.
  2. Gebruik de knop Zoeken bovenaan om de persoon te zoeken of blader door uw chats om een ​​eerder gesprek te zoeken.
  3. Stuur de persoon een bericht.
  4. Als je een bericht terugkrijgt met de melding Bericht niet verzonden: deze persoon ontvangt op dit moment geen berichten, dan ben je geblokkeerd.

Twitter

Je krijgt geen melding als je bent geblokkeerd op Twitter, maar er is een voor de hand liggende manier om erachter te komen, zegt Khokhawala.

  1. Gebruik het vergrootglas in de navigatie onderaan om een ​​zoekopdracht te openen.
  2. Zoek de persoon of het bedrijf en ga naar hun Twitter-profiel.
  3. Als je bent geblokkeerd, wordt er een bericht weergegeven waarin staat: Je bent geblokkeerd om de tweets van @ (Twitter Handle) en @ (Twitter Handle) te volgen. Je zult geen van hun tweets zien.

TikTok

Als iemand je blokkeert op TikTok, kan het zijn dat ze je te veel respecteren om ze te zien lip-sync of dansen als een dwaas. Volg deze stappen om erachter te komen of u geblokkeerd bent:



  1. Open de app.
  2. Klik op de ontdekknop om iemand te zoeken met zijn exacte gebruikersnaam.
  3. Ga naar het tabblad Gebruikers.
  4. Als ze niet komen opdagen, ben je geblokkeerd of is hun account uitgeschakeld.

Als het je lukt om een ​​account te vinden waarvan je denkt dat het je heeft geblokkeerd, zijn er twee andere manieren om je vermoeden te bevestigen:

  • Het profiel toont geen andere inhoud dan een bericht waarin staat: Je kunt de video niet bekijken op basis van de privacyinstellingen van deze gebruiker.
  • U probeert de persoon te volgen, maar u krijgt een foutmelding die zegt: u kunt dit account niet volgen vanwege de privacy-instellingen van deze gebruiker.

LinkedIn

LinkedIn Support biedt een litanie van acties die zullen plaatsvinden als u op het netwerk bent geblokkeerd (klik HIER voor de lijst). Log in op LinkedIn en controleer de volgende gebieden om te bepalen of u bent geblokkeerd. Als het antwoord op een van deze vragen nee is, bent u geblokkeerd.

  • Kunt u het profiel van de persoon vinden?
  • Kunt u de persoon een bericht sturen?
  • Kun je gedeelde inhoud met de persoon zien?
  • Als je aanbevelingen of aanbevelingen van de persoon hebt gehad, zijn die er dan nog?

De redenen voor een blokkering op LinkedIn hebben meestal te maken met een professionele of loopbaanontwikkeling en niet met een persoonlijk probleem, dus je moet deze niet te moeilijk opvatten.



U zou ook kunnen graven: