Hedendaagse architectuur

Hunter & Hunter



9 stukjes kleine, ongelooflijke architectuur die je moet zien

Ooit gehoord van hondenarchitectuur? Ik dacht van niet. Enter Nanotecture: Tiny Built Things , een inspirerende collectie van 300 werken van kleinschalige hedendaagse architectuur, waaronder draagbare, verplaatsbare en opblaasbare constructies, paviljoens, installaties, schuren, hutten, boomhutten - en natuurlijk architectuur op hondenformaat.

Uit dit veelomvattende, uitgebreide en inclusieve boek over kleinschalige architectuur hebben we de negen interessantste kleine gebouwde dingen uitgekozen om doorheen te klikken.





Afbeeldingen en tekst geëxtraheerd uit Nanotecture: Tiny Built Things door Rebecca Roke, Phaidon, £ 14,95.



Begin bij het beginTonenBladzijde

PlayLAND, ZOALS architecten

PlayLAND, ZOALS architectenDinis Sottomayor Photography

Deze set van drie veerkrachtige, kleurrijke ruimtelijke ingrepen is opgebouwd uit tientallen opgeblazen binnenbanden. Gemaakt voor O Mundo ao Contrário, een creatief evenement van een week dat een stille Portugese stad transformeerde in een artistieke speeltuin, neemt de meeslepende installatie drie verschillende toestanden in beslag: een podium voor uitvoeringen, een silovormige toren en een kleine tunnel voor kinderen om speel in. Verwijderd uit de gebruikelijke context op waterbasis, dient elke strandvlotter als een modulair constructie-element dat gemakkelijk kan worden geplaatst en waarmee een lichte, heldere structuur kan worden gecreëerd die is gemaakt van functionele objecten, anders symbolisch voor zomerplezier.

TonenPagina 3

D-Tunnel, Kenia Hara

D-Tunnel, Kenia HaraHiroshi Yoda

De D-Tunnel is ontworpen door Kenya Hara en is een van de dertien werken van hondenarchitectuur - een speels initiatief onder leiding van het Hara Design Institute en Nippon Design Centre dat vooraanstaande architecten en ontwerpers opdracht gaf om architectuur op hondenformaat te creëren. Gesneden uit twee platen multiplex, worden de twaalf panelen van de D-tunnel en drie houten stutten eenvoudig aan elkaar geschroefd en fungeren ze als een ‘schaalmodificator’ - een architectonisch apparaat dat bedoeld is om de onbalans in grootte tussen mens en dier te herstellen. In dit geval is de tunnel speciaal ontworpen voor een kleine poedel met een theekop en kan de hond vier kleine treden beklimmen die erin zijn beschut om zijn mens op ooghoogte te ontmoeten.



TonenBlz.4

Gespiegelde boomhut, Tham en Videgård Arkitekter

Gespiegelde boomhut, Tham en Videgård ArkitekterÅke E: zoon Lindman / Lindman Photography

Een deel van het ecotoeristische Tree Hotel-complex in Zweden is een glazen doos met spiegelglazen van slechts 4 kubieke meter, die is gebouwd rond een dennenboom en toegankelijk is via een 12 meter lange touwbrug die aan naburige bomen. De hut weerspiegelt het ethos van Tree Hotel en is een uitstel voor twee die is ontworpen om op te gaan in het bos, de natuur en de lucht eromheen en een panoramisch uitzicht biedt over het afgelegen landschap vanuit de zes ramen en het dakterras. Omlijst met aluminium, contrasteert de spiegelgevel met het kleine bleke multiplex interieur, dat plaats biedt aan een tweepersoonsbed, een badkamer en een lounge.

TonenBlz.5 LGBTQ + communityleden delen hun persoonlijke coming out-verhalenEssentieel LGBTQ + communityleden delen hun persoonlijke coming out-verhalenLees verder Zes gewoonten die alle mentaal sterke leiders gemeen hebben - en hoe ze te adopterenZelfverbetering Zes gewoonten die alle mentaal sterke leiders gemeen hebben - en hoe ze deze kunnen toepassenLees verder Ik begon aan een meerjarige verkenning over de hele wereld om mijn overleden moeder te erenEssentieel Ik begon aan een meerjarige verkenning over de hele wereld om mijn overleden moeder te erenLees verder

Sling Swing, WMB Studio, Toronto

Sling Swing, WMB Studio, TorontoEd Butler

De Sling Swing, onderdeel van het jaarlijkse Winter Stations-project dat strandwachtstations op Woodbine Beach in Toronto transformeert, was een van de vijf geselecteerde ontwerpen en verandert het idee van een ontspannende zomerdekstoel in een winters stuk openbare kunst. In navolging van het wedstrijdthema 'warmte', zijn de stroken feloranje canvas opgehangen aan een raster van stalen palen die het station omsluiten en eenentwintig 'slingers' creëren waarin mensen kunnen schommelen, kruipen of gewoon kunnen zitten en nadenken over het uitzicht op zee . Wanneer ze niet bezet zijn, zwaaien de lussen van stof in de wind om een ​​zeer geanimeerde, levendige windwijzer te creëren.

TonenBlz.6

Walden, Nils Holger Moorman

Walden, Nils Holger MoormanHunter & Hunter

Ontworpen in de geest van de roman van Henry David Thoreau, Walden: Of, Life in the Woods , dit project van meubelontwerper Nils Holger Moorman, is een plek om buiten in de natuur te genieten. De extra grote schuur is bekleed met verticale stroken hout, met aan elke kant speciale nissen voor tuingereedschap, evenals voor een grote vuurketel, een stapel brandhout, een intrekbare dakrand ter bescherming tegen zon en regen, en zelfs een vogelhuisje. Uit het centrum van Walden is een tweezitscabine uitgesneden om uit te rusten, te lezen of te entertainen, gehuld door een rood gordijn. Een andere nis bevat een smalle ladder die naar een zonnedak leidt.



TonenBlz.7

Veasyble, GAIA

Veasyble, GAIAVeasyble Photo Collection / Alessandra Cinquemani

Deze draagbare schelpen werden tentoongesteld op de Istanbul Design Week 2009 en zijn ontworpen om van een accessoire in een privacyscherm te veranderen, waardoor dragers de mogelijkheid hebben voor meer intimiteit in hun dagelijks leven. Elk van de vier ‘schermen’ in de serie - een vizier, kraag, tas en masker - is gemaakt van gesneden en gevouwen papier dat is gehecht aan polyethyleen en stof en beschermt verschillende lichaamsdelen. De werken zijn gebaseerd op GAIA 'S observatie van steeds meer bevolkte huizen en stedelijke omgevingen, en hoe ons idee van persoonlijke ruimte kan worden gewijzigd als reactie op de toenemende stedelijke dichtheid.

TonenBlz.8 Dit zijn de merken die zich uitspreken ter ondersteuning van rassengelijkheidStijl en mode Dit zijn de merken die zich uitspreken ter ondersteuning van rassengelijkheidLees verder 6 tips van experts voor het beheren van uw geld tijdens het coronavirusEssentiële 6 tips van experts voor het beheren van uw geld tijdens het coronavirusLees verder Ik begon mijn vrienden te vertellen dat ik van ze hou en dit is wat er is gebeurdEssentieel Ik begon mijn vrienden te vertellen dat ik van ze hou en dit is wat er is gebeurdLees verder

Bucky Bar, DUS Architecten / Studio for Unsolicited Architecture

Bucky Bar, DUS Architecten / Studio for Unsolicited ArchitectureDUS Architects

Geïnspireerd door de energie-efficiënte geodetische koepels van Richard Buckminster Fuller, was de Bucky Bar een kortstondige straatinstallatie en bar in Rotterdam, volledig gemaakt van onderling verbonden rode paraplu's die rond een lantaarnpaal waren gegroepeerd. De achthoekige vorm van de paraplu's benadert gelukkig de geodetische regels die door Fuller zijn bedacht, waardoor dit gemeenschappelijke object kan transformeren in een modulaire trekhuid die zich uitstrekte boven enkele honderden feestvierders en rustte op twee zelfdragende punten. Hoewel de lokale politie de bar op dezelfde avond sloot waarop hij was gemonteerd, wekte het tijdelijke onderkomen de belangstelling van de architecten voor de kracht van spontane en praktische architecturale oplossingen voor stedelijke omgevingen.

TonenBlz.9

Hallo House, OOF! Architectuur met Rose Nolan

Hallo House, OOF! Architectuur met Rose NolanNiets Granleese

In tegenstelling tot de buren in de voorsteden, waarvan er vele uit het Victoriaanse tijdperk stammen, biedt dit moderne huis met twee slaapkamers een vriendelijke groet aan iedereen die voorbijgaat. Ontworpen door OOF! Architectuur in samenwerking met kunstenaar Rose Nolan, de witte bakstenen muur beschrijft het woord 'HELLO' op volledige hoogte langs de hoofdgevel. Dit geeft het project een stoutmoedig vrolijk gezicht naar de straat en biedt de bewoners privacy in huis. Alleen een smal verticaal raam dat de ‘O’ doorboort, biedt een glimp van het huis en de creatieve studio binnenin, een eenvoudig paviljoen voor werk en rust.



TonenBlz.10

Serpentine Pavilion 2002, Toyo Ito

Serpentine Pavilion 2002, Toyo ItoJerome W Haferd & K Brandt Knapp

In samenwerking met ingenieur Cecil Balmond en ARUP was Toyo Ito de derde architect die in opdracht van de Serpentine Gallery zijn jaarlijkse zomerpaviljoen kreeg. Hoewel de complexe driehoeken en trapeziums van het paviljoen een willekeurige compositie van staal en glas lijken te zijn, werd het ontwerp ondersteund door een duidelijke bedoeling: de meest bescheiden architecturale volumes transformeren - een doos. De eenvoudige kubische geometrie werd doorkruist door een netwerk van lijnen en kruisingen, die vervolgens werden gebouwd als ondersteunende stalen bladen die wit geverfd waren, doorsneden door een geruit patroon van ingevoegd glas en aluminium panelen.